2007-07-10

Good writing is not very conducive to good logic




人前人後,高下立見

Why these smart people talk (/write) like idiots? They certainly are not. Do they think we are idiots? Are they trying to insult us?

Cheung Man Yee (see below) may win the Eulogy Prize of the year with this, but as "the saying" goes, Good writing is not very conducive to good logic.

Ms Cheung, this is not about "Good night and good luck". Let Simon or Roland run RTHK. Either one of them has much better sense than you or Mr Chu. Or, consider the Golden commentator who said,


  • 「 點 解 老 細 去 滾 , 港 台 員 工 會 話 打 擊 士 氣 … … 上 司 出 醜 , 正 常 計 , 成 個 Office 都 笑 唔 停 就 真 , 應 該 係 士 氣 大 振 。 」 ─ ─ 到 此 一 遊 ( 高 登 討 論 區 )

This is not about the morale of RTHK, or the staff of RTHK. It is the morale of those who support the continuing independent operation of RTHK receiving full funding from the government.


I am not sure why RTHK must not be privatized. The way Mr Chu adn RTHK repsonded to this media fiasco has a lot to do with the culture of such a white elephant. In a commercial company, this will not happen.


My view on the RTHK controversy is quite simple.


Privatize RTHK, make it a commericial company, supported by advertisement/etc. Allow it to be operated like Commerical Radio, while reducing its funding by 25% (or 33%) per year. OR simple sell it through an open auction



---

張 敏 儀 致 港 台 員 工 信 件 全 文 如 下

致 港 台 同 事

連 日 來 我 們 驚 訝 、 痛 心 , 為 朱 培 慶 擔 心 , 也 擔 心 港 台 形 象 受 損 , 擔 心 士 氣 受 打 擊 、 擔 心 失 去 市 民 支 持 。 但 今 天 朱 培 慶 作 出 了 決 定 , 以 他 一 貫 的 紳 士 風 度 , 衣 袖 一 揮 , 不 再 糾 纏 下 去 。

我 們 不 說 「 退 一 步 海 闊 天 空 」 這 種 空 話 , 人 誰 無 過 ? 朱 培 慶 用 漂 亮 的 英 文 說 “ Alcohol is not very conducive to good behaviour. ” 我 笑 了 , 寬 慰 地 笑 了 。 我 們 的 處 長 還 是 見 得 人 的 。 他 向 記 者 說 “ Drink less ( 少 喝 烈 酒 ) . ” , 咀 角 帶 一 絲 微 笑 , 正 是 天 涼 好 個 秋 。

下 一 步 , 向 前 看 。 再 說 一 次 : 做 好 節 目 才 是 我 們 的 本 份 。 有 一 支 筆 、 一 個 咪 、 一 部 攝 影 機 , 還 有 一 個 心 、 一 個 腦 , 做 好 本 份 , 一 定 繼 續 得 到 支 持 。

香 港 電 台 已 經 是 一 個 機 制 , 一 個 信 念 , 也 是 一 國 兩 制 的 象 徵 。 曾 經 參 與 , 繼 續 參 與 , 都 值 得 珍 惜 。 大 家 不 會 忘 記 朱 培 慶 的 貢 獻 , 一 定 有 機 會 江 湖 再 見 。

Good night, and good luck!

張 敏 儀

1 comment:

dghnfgj said...

welcome to the wow power leveling cheap wow power leveling service site,WoW Gold buy cheap wow gold,wotlk gold,world of warcraft power leveling buy wow gold